2021-06-14
今日端午节,谂住成日食糭又好闷,见到有人介绍KK Day呢个Sunday Brunch,就同屋企人嚟食下庆祝端午节。呢个Brunch系90分钟头盘任食,再加一个main同一个dessert。一入坐,就叫咗一round头盘试下先,而main大家都叫咗牛扒!坐咗15分钟左右(完全唔觉自己坐咗咁耐,我哋坐咗系窗边,佢个落地大玻璃透咗d自然光入嚟,又凉凉地,感觉好舒服)d头盘就一次过上晒,都几震撼!先讲讲个龙虾汤,够味,又唔会太咸,我哋仲encore咗多碗!Green Salad d菜好新鲜,佢捞咗少少汁有d味,好fresh!黄鳍吞拿鱼他他佢系用个脆皮装住,个皮劲脆,他他个味又好,有少少日式嘅感觉!日本油甘鱼,佢落咗d豉油,个油甘鱼好香好滑,正!个烟熏三文鱼就一般,冇咩烟熏味!冻肉芝士拼盘就正常!黑松露薯条劲脆劲好味!我一个人差不多食晒!到个main啦,个牛扒都好有牛味,但系就有啲筋,都煎得好香!甜品就叫咗芒果与椰子,个造型赢晒!味道又唔太甜,好食!至于70%朱古力威士忌,好有酒香味,朱古力都好滑,但太甜,只可以食一半!
日本油甘鱼,佢落咗d豉油,个油甘鱼好香好滑,正!
个烟熏三文鱼就一般,冇咩烟熏味!
冻肉芝士拼盘就正常!
黑松露薯条劲脆劲好味!我一个人差不多食晒!
甜品就叫咗芒果与椰子,个造型赢晒!味道又唔太甜,好食!