2020-06-28
人哋端午节食糭,我就食buger今日系端午节,约咗朋友去梅窝渡假玩一晚,去到先知原来梅窝系可以行去愉景湾真系孤陋寡闻~!行咗两个钟就到愉景湾,今日好热,一到愉景湾就即刻揾地方食嘢、饮嘢..。见到周围都系西餐厅,就求其入左一间,因为我好想食汉堡包同薯条,所以唔使2分钟就落左单我同朋友分别叫咗两杯嘢饮,我朋友叫咗杯菠萝汁;我就叫咗杯荔枝沙冰,菠萝汁好好饮...但系我个杯好奇怪,比沙冰杰身...似奶昔,但系又比奶昔稀,感觉好奇怪,荔枝味道亦都好假。之后我最期待嘅汉堡包同埋小食拼盘嚟到喇汉堡包嘅肉好新鲜、有肉汁,但奇怪冇肉味初初我以为成个包都偏淡、觉得好奇怪,临尾我发觉系因为我拆开个包,逐样续约食材分开食,每样野都偏淡,但系我成个汉堡包一啖过咬落去,味道系啱啱好,好好食。但系咁大个汉堡包,点样可以拎起一啖一啖食呢小食拼盘好味炸鱿鱼圈好新鲜,鱿鱼仲系弹牙,小食揸得香口,粉浆亦都唔厚,亦都唔会散开下次行山经过会再去
下次行山经过会再去