2017-05-13 637 浏览
元朗出名多好野食, 去开屯门, 就去元朗揾食. 屋企人做完research, 就book 咗荣来楼. 由兆康地鐡站行过去大概10min, 几易揾. 早咗到, 附近有劲多唔同种类嘅餐厅, 好多人, 好热闹, 好钟意呢种气氛. 好彩book 咗位, 7点已经好多人. 座位安排喺上层. 布置系好typical 大排档. Menu 上有好多选择. 我哋叫咗6个𩠌:蜜饯薯仔牛柳粒 - 呢个超正, 薯仔同牛柳粒比例好好, 份量又够, 每一粒都沾满蜜饯, 好好味. 炸猪手 - 好体贴, 已经一件件切好了, 以为炸会比较干, 点知系外脆内软. 味道刚好, 不会太咸虾仔茄子粉丝 - 比较清淡, 不过好香, 好多虾仔. 油浸笋壳鱼 - 即系炸鱼, 不过唔系好多地方有得食, 所以一定要试吓. 好脆, 连唔钟意食鱼𠮶个都不停夹. 炸鲮鱼球 - 好大粒,新鲜热辣,好食不过唔太特出. 虽然系大排档,不过D姐姐态度都好好,食到一半开始多人,问佢可唔可以开大D冷热,佢即刻就去开了. 又抵食又有质素,明白点解周围咁多餐厅佢都仲咁full

虾仔茄子粉丝 - 比较清淡, 不过好香, 好多虾仔.

炸鲮鱼球 - 好大粒,新鲜热辣,好食不过唔太特出.

蜜饯薯仔牛柳粒
炸猪手