2018-03-21 142 浏览
去合和买家电,经过隔离呢间粥面店,竹林深处感觉几有悠闲既清新气息 , 睇埋门口既餐牌, 都几多种类拣,粥粉 面,点心,小食都有~ 拎住盒电器都唔想周围揾野食, 所以一试。店员见我地拎住一大盒野就安排我地坐卡位~ 其实自选套餐几抵食,不过2个人似乎多左d, 邻桌叫套餐既炒饭真系好大碟. 最后都系散点啦~柱候靓牛腩捞粗面(捞面紧系捞粗正啦!) 有腩有筋,正合我意~ 粗面吸收哂腩汁, 面条入口有弹性,牛筋都够软身,牛腩略韧不过好入味。海南文昌鸡饭文昌鸡做法系先用高汤浸,再冲冷水,皮薄而肉质滑嫩。配合三款调味,突出唔同既鲜味。不过鸡汁饭略干,如果多返d汁更好。饭餐有例汤跟埋,好有住家汤,温暖既感觉。材料有虫草花,鸡脚,鲜准山,圆肉,用料十足。爽脆姜葱鲩鱼皮呢个真系正, 姜葱鲩鱼皮好多时要去旧式粥店先有, 喺呢度见到紧系要叫黎过吓口瘾~ 以$48而言,份量好足, 可以唔点酱汁,一片片夹住好新鲜既姜葱黎食, 刺激一下味蕾,更有层次 , 鱼皮没半点腥味, 经过冰水泡过, 好爽口好好味。五柳酱酥炸云吞一碟有8粒,皮薄馅入面既虾肉都唔少,炸得好香脆鲜虾饺睇menu见到下午4点前供应, 但见套餐都有点心,

睇埋门口既餐牌, 都几多种类拣,粥粉 面,点心,小食都有~

柱候靓牛腩捞粗面(捞面紧系捞粗正啦!)

海南文昌鸡饭

一碟有8粒,皮薄馅入面既虾肉都唔少,炸得好香脆

鲜虾饺
睇menu见到下午4点前供应, 但见套餐都有点心, 就试吓点啦~ 又有㖞

大大粒, 即蒸, 一咬虾既肉汁都流出黎, 鲜味十足吖