2014-05-05 9121 浏览
睇戏前揾地方医肚,就上左世贸帜哥开o既龙皇。其实朋友唔讲我都唔知帜哥系边个(个名系好熟),近年来饮食节目都俾觅雪姐姐叱咤风云,仲点留意到其他人。我真系好喜欢睇觅雪姐姐做饮食节目,睇完完全唔想试你话系咪好感动,跑少好多个圈架真系。讲返帜哥餐饭(2人份量):椒盐澳洲老虎鲍鱼。其实即系避风塘鲍鱼。老虎鲍应该好靓好新鲜,所以好滑易咬,不过侍应上菜时差D唔小心飞鲍搅到成台椒盐。睇餐牌时见到’九层塔鹅肝牛柳粒’,哗,东南亚鬼佬中菜fushion野,点。如果食鸡有鸡味系好惊奇,咁我食牛柳粒有齐牛味鹅肝味香草味,应该算奇案要报警。牛柳粒真系好好味,好彩的话仲俾你揾到几粒鹅肝碎(因为牛柳粒本身有鹅肝香所以我原谅左呢点)。蟹肉粉丝煲就非常麻麻。粉丝好干,蟹肉就系图中所见充就咁铺上去,份量我都唔理多少,但系只系单纯将蟹肉拆完铺面就非常求奇。你求其整我们求其吃,剩四份三。蒜蓉炒白菜仔。可能吃惯妈咪手势,在街吃这款未有试过一间是不咸的。盐不是加价好贵吗?(妈咪话的)
睇戏前揾地方医肚,就上左世贸帜哥开o既龙皇。

讲返帜哥餐饭(2人份量):
九层塔鹅肝牛柳粒

题外话/补充资料: 饭后唔算太口渴,应该无乜味精,开心!
2014-05-02
九层塔鹅肝牛柳粒