2017-03-03
第一次去细规模嘅烧肉店 虽然铺头细细 但位置坐得舒服而且人手足够serve客人 所以上菜上得快亦会同食客有交流🤤 老板(?)系无咁忙个阵仲教我地应该点样放啲肉烧先系最好😂👍🏻我地六点钟开始烧 朋友想食埋刺身 所以我地加多四十蚊要埋刺身任食等烧嘅时间 我地紧系唔好俾个口停 食住刺身等三文鱼油脂分布平均 马刀贝同北寄贝爽口 带子亦值得一试呢期like facebook仲可以加十蚊获得赤海虾 我呢啲拥趸当然唔放过啦😂另外仲有几款天妇罗 佢地嘅粉唔会好厚一口甜薯获得我地嘅喜爱 不断encore再encore😂到烧肉啦 我地每款都叫左黎试到最后我地encore嘅系牛舌同一口牛老板都有同我地力推一口牛 落单个阵仲帮我地加重注 叫多几粒😂大家食一口牛个阵只要加少少盐就ok架啦一口牛岩岩好熟就好夹起 好嫩口而牛舌好juicy 我地叫左几round👍🏻唔食牛嘅朋友仔 呢到都有提供猪 鸡同羊架有啲叫地狱乜乜嘅肉系有少少辣 叫个阵要留意下啦😃另外呢到嘅肠系似台湾猪肉肠我个人好辣 所以黑椒个款好岩我😂而平时打边炉成日见到嘅麻薯烧呢到都有得叫 烧完食系意外地好食因为烧嘅关系 外面仲系keep住硬硬地 而里面啲麻
虽然铺头细细 但位置坐得舒服
而且人手足够serve客人 所以上菜上得快
亦会同食客有交流🤤
我地六点钟开始烧 朋友想食埋刺身 所以我地加多四十蚊要埋刺身任食 等烧嘅时间 我地紧系唔好俾个口停 食住 刺身等
三文鱼油脂分布平均 马刀贝同北寄贝爽口 带子亦值得一试 呢期like facebook仲可以加十蚊获得赤海虾 我呢啲拥趸当然唔放过啦😂
另外仲有几款天妇罗 佢地嘅粉唔会好厚
一口甜薯获得我地嘅喜爱 不断encore再encore😂 到烧肉啦 我地每款都叫左黎试
到最后我地encore嘅系牛舌同一口牛
大家食一口牛个阵只要加少少盐就ok架啦
一口牛岩岩好熟就好夹起 好嫩口
而牛舌好juicy 我地叫左几round👍🏻 唔食牛嘅朋友仔 呢到都有提供猪 鸡同羊架
有啲叫地狱乜乜嘅肉系有少少辣 叫个阵要留意下啦😃 另外呢到嘅肠系似台湾猪肉肠
我个人好辣 所以黑椒个款好岩我😂
而平时打边炉成日见到嘅麻薯烧
呢到都有得叫 烧完食系意外地好食
因为烧嘅关系 外面仲系keep住硬硬地 而里面啲麻薯冧得黎又有啲烟un😋
墨鱼咀烧完嘅味道有啲似以前食开嘅尤鱼零食 但谂极都谂唔起系咩🤦🏻♀️ 而佢嘅口感系易咬开嘅爽 又系可以一试👍🏻 最后温馨提示嘅系 蔬菜类最好一开始就烧 又或者等换左牛油纸先烧 因为太吸油了😂 值得一提嘅系佢任食烧肉黎讲 佢个火系够时间食得饱有余
因为之前食过其他任食烧肉 由于太慢熟 所以食到嘅野唔多
觉得有兴趣食烧肉嘅朋友可以考虑一下鸣桥烧肉😋