寻晚同朋友去咗第一城揾食,听讲有间新开嘅韩国菜餐厅好抵食。呢间餐厅嘅装修好有feel,唔系𠮶啲传统韩国风,而系一种现代简约风格,但又唔失韩国特色。更重要系,入到去感觉到佢哋服务好亲切。我哋叫咗猪三层肉同伊比利亚猪肩,两款肉质都好味。OPPA仲会主动帮你烧肉,真系一流嘅服务😌 猪三层肉烧到外皮脆脆,内里仲保持住油脂香味,每一啖都好满足。伊比利亚猪肩就更加唔使讲,肉质细嫩得嚟又唔会太肥。烧猪皮系好有惊喜,充满骨胶原☺️点埋黄豆粉、咖喱粉同酱汁,好好味😋除咗烧肉,我哋仲叫咗大酱汤同韩式鸡蛋羹。大酱汤系用传统韩国大酱煮,味道浓郁,入面有好多料,例如豆腐、蔬菜同肉,每一口都好暖胃。韩式鸡蛋羹就好滑溜。饮品方面,我哋试咗甜米露同西瓜梳打。甜米露带有阵阵米香,饮落去又唔会过甜,好清新。西瓜梳打有阵淡淡嘅西瓜味,超级解渴。食咗咁多嘢原来全单都系四百几蚊,真系超级好抵食!以呢个价钱可以食到咁高质素嘅韩国菜,真系无得输。

韩式鸡蛋羹就好滑溜。