2022-07-01
之前已经有一次想约朋友嚟,但𠮶时疫情严重,嚟到先知冇开,后来又冇乜机会过嚟,因为自己唔系呢头返工,呢间餐厅又只会开平日中午,所以一直都冇机会过嚟。前几日突然见到佢结业嘅消息,就特登安排一日早啲过嚟试吓。我11:15am去到餐厅,原来已经开咗门,而我去到都已经要排队啦,不过因为我得一个人,排咗一阵就有位”摄”,搭枱有位坐我第一次嚟,又听讲好多嘢都好出名,但一个人又食唔到咁多,几经挣扎下叫咗个<大细脚黑豉油干捞面>同埋一杯<腐竹薏米冰>由于佢哋就嚟结业,实在真系太多太多人,厨房楼面都完全做唔切,我点咗餐后大概9个字左右先上到,不过都体谅嘅个黑豉油甜甜地,同我想像中有啲出入,黑豉油同个粗面都几夹,入晒味,味道唔错,不过就比较油;大细脚系指猪脚同鸡脚,猪脚得1只,鸡脚就有3只,炆得好琳好入味腐竹薏米冰有种好似食紧糖水嘅感觉哈哈甜甜地有冰冰凉凉可以解一解𠮶个油腻嘅感觉见到其他食客叫肉骨茶、猪皮、海南鸡等等都好似唔错,如果有一日佢再开铺应该都会再试其他嘅食物