2016-05-04 1178 浏览
难得happy friday, 紧系同好朋友出去食好d。咁岩见到依家新开无耐既乌克兰餐厅, 即打电话去book, 好彩都重有位8点准时去到, 一入到去~哗, 好靓老板娘 (一睇就知系俄国妹, 超靓超有气质)加靓装, 依到已经比满分。坐低, 叫左杯白酒饮下, 再睇下menu先。menu有俄文配以英文翻译。因为对乌克兰菜唔熟识既关系, 我地请waiter推介一d地道既家庭小菜比我地。salad 每款都唔过100元, 而main course就大约180-350不等。我地两个女仔share, 总共叫左4款野食。Shuba Salad~面头系有一d蛋黄丝, 下一层系红菜头,再落有薯蓉, 睇落好简单,但估唔到依几样材料食落系咁夹!好好味!!一定要试!!其实有好几款既dumplings, 但推介依种SIBERIAN PELMENI系家乡traditional, 识食紧系食最传统嫁啦!蜂蜜蛋糕~本身都系为左食依个!身为食货妹, 见到靓既野食系忍唔住嫁啦!!净系睇只碟都觉得佢优雅!食落系一层一层, 好甜, 如果唔系好钟意食甜既可能接受唔到但假如你好钟意食甜品, 依个值得推介!不过依个价钱有d偏贵, 大
难得happy friday, 紧系同好朋友出去食好d。

8点准时去到, 一入到去~哗, 好靓

我地两个女仔share, 总共叫左4款野食。
Shuba Salad
但估唔到依几样材料食落系咁夹!好好味!!
一定要试!!
SIBERIAN PELMENI
系家乡traditional, 识食紧系食最传统嫁啦!
HONEY CAKE “MEDOVIK”
蜂蜜蛋糕~本身都系为左食依个!
身为食货妹, 见到靓既野食系忍唔住嫁啦!!
净系睇只碟都觉得佢优雅!
食落系一层一层, 好甜, 如果唔系好钟意食甜既可能接受唔到
但假如你好钟意食甜品, 依个值得推介!
不过依个价钱有d偏贵, 大约85港元一件~

值得一试既餐厅, 干净, 装修优雅
场内一对对恋人, 非常浪漫~
推介推介
题外话/补充资料: 虽然openrice无写, 依间餐厅接受credit card埋单~
2016-04-22
  • Shuba Salad