2012-03-31
很少写食评, 这间原先都无打算写, 所以连相片都无影低, 不过食完之后感觉一定要写出来。 同朋友在荃湾食完饭, 本来想食糖水, 但因为太饱了, 所以打算外卖松记回家。 去到海坝街, 朋友见议我试试其他, 因为平时经常帮衬松记, 我看见隔离既明师傅, 都有唔少人就拣左呢间,第一次帮衬, 买左鲜什果乐园及杨枝金露。1. 杨枝金露 ~ 难食 只有3/4碗满,成碗糖水都好杰同埋甜得好可怕,芒果只有几粒,西柚肉及西米份量亦都很少。2. 鲜什果乐园 ~ 难食 见到碗糖水既时侯, 虽然好大碗,但卖相非常唔讨好, 我一路食一路数过D 材料,大致如下:- ‧ 淡至无味的西瓜2大粒, 似足西瓜皮边缘部份;‧ 菠萝2粒,味道新鲜, 是整碗糖水里最好食的;‧ 木瓜、哈密瓜、火龙果各1, 无味;‧ 椰果约5粒, 一般罐头货色;‧ 凉粉约8粒,无特别;其余的全都是西米, 就算加左椰汁, 成碗野亦淡而无味, 基本上食晒所有生果后已唔想再食落去...我同老公食完呢两碗野仲有d 反胃...真系好后悔无买松记,间野D 野咁差但仲可以贵过松记,真系再无下次~
1. 杨枝金露 ~ 难食
2. 鲜什果乐园 ~ 难食