2012-05-22
上星期行完山之后回到西贡市中心, 原来想出去彩虹食饭点知见到好多人排队等车, 所以我地就决定系西贡食完晚饭先走.一早search好来西贡此店试下见到有斯里兰卡菜好特别, 所以我地都决定一试..6时半左右我地就到达见到店内都唔多人,店员亦好好礼貌招呼印象分都加不少.未叫野食已送上小食一蓝, 脆卜卜既饼配上酸甜酱汁真系好好味,店员介绍下我地叫左黑羊咖哩(中辣), 椰丝薄饼, 小食拚盘(小)及一杯芒果lassi.小食拚盘有5款小食,我地2个share来食已经好足够, 不过老实讲个小食麻麻地样样都炸得好过火同埋样样馅料都好似用薯仔做馅麻麻地.至于个黑羊咖哩好彩叫中辣, 中辣已经好够辣, 如果大辣来讲我就觉得会盖过羊既味道, 椰丝薄饼同样好味, 起码系出面我从未试过这个薄饼, 用上椰丝做配料个饼带有少少微甜配上火辣既羊肉真系唔错.至于饮品同样出色, 这个饮品比起一般我系印度食店饮既lassi更加重乳酪味道, 好好饮.这店无论食物同服务都值得一赞,大家有去西贡都唔一定要食海鲜, 此店都可以考虑