2019-03-28 115 浏览
人生在世流流长都未试过食台湾野,平时台湾野比我既印象就净系鲁肉饭同肉燥饭所以都冇乜兴趣,但今晚个朋友突然之间话好想食台湾野,系佢既极力鼓励下我地上网揾到呢间,首先出升降机就见到好多人排紧队,应该有好多人食,所以都几好奇究竟有咩食,到去环境几舒服,有足够空间比人行,我地拣左坐bar台因为唔洗等,职员见我地咁住背囊又主动同我哋讲枱下面可以挂袋,食都食得舒服4啲,我地一口你气叫左四样野食同饮品,首先系芋香牛奶又系试新野,芋味都几香而且唔会话好甜,奶味同芋味平衡,我同朋友都好中意饮,跟住就系蚵仔煎,蚝,蛋同胶浆面粉既比例啱晒,唔会好重粉味,而且每啖都食到蚝配埋个酸甜汁,完美,古早味牛肉面都系好impress,汤香肉腍!!块牛肉又厚又够juicy!! 个面系阔条面,好好咬口,至于台式小云吞真系好细粒,一啖一只,味道正常,仲有葱馅饼,真系估唔到入面竟然有汤! 不过如果可以落少啲油煎会好啲,总括而言呢间台湾菜比我一个好好印象!

芋香牛奶

蚵仔煎