2022-04-21 433 浏览
一直想叹tea, 但今年年头开始疫情严重, 停哂堂食咁滞😔 又想叹tea, 惟有外卖止瘾先先前我男朋友系四季酒店eshop book左樱花下午茶, 外卖tea set包装由白色换好靓既粉红色每款咸点甜点精致高质首先scone真系劲松软, 灯笼果杏桃酱只味好清新, 搽scone一流咸点首选 “樱花渍物迷你挞” , 鲍鱼够咬口; 甜点我拣 “士多啤梨樱花忌廉卷” , 樱花味好够, 同士多啤梨好夹;仲有 “樱花香槟白桃寒天” 够清新(底下个布甸都系), 男朋友都赞好其他其实卖相靓又几好食, 不过略嫌唔够突出至于野饮就系荼包, 碧螺春同埋洋甘菊; 只系开左冲碧螺春黎饮, 整体唔错始终系外卖tea set, 带返黎真系要好小心, 好在所有野都好稳阵, 跟住就可以系屋企轻松叹tea; 不过堂食就系胜在够有气氛, 可以同朋友坐低倾偈, 又有服务同靓景, 总之各有各好

樱花主题下午茶

每款咸点甜点精致高质

scone

咸点首选 “樱花渍物迷你挞” , 鲍鱼够咬口;
矶煮鲍鱼、粉红鱼松、樱花渍物迷你挞

士多啤梨樱花忌廉卷

樱花香槟白桃寒天

其他其实卖相靓又几好食, 不过略嫌唔够突出
鹌鹑蛋日本海藻粉配迷你薄饼
樱花丝绒蛋糕