之前元朗屏山坑头村搬迁后,都无再食过华嫂冰室了。今日难得去到观塘,就试下观塘分店有冇保持住华嫂水准观塘属于旺区 人流十分多加上不少上班人士在观塘工作,我系午餐时段来到已经看见人龙,可见华嫂冰室果然名不虚传,无论咩时段都咁多人店铺内装修以落地大玻璃设计,比起之前的元朗屏山坑头村分店 少了一份怀旧的味道,不过一场来到 主要都系为华嫂既食物。首先第一时间一定系点华嫂最出名的既「招牌波萝包」当初我一试就爱上了,一直想食番,今次终于有机会啦 必点!!!波萝包入面夹住厚切既牛油、煎蛋同蕃茄,平时食开既港式波萝包系冇馅或者只系加片牛油,但华嫂「招牌波萝包」加入左煎蛋同蕃茄,蕃茄又可以中和了菠萝包既甜味,冇谂过原来甜酸既波萝包系咁夹,水准依然保持住 正阿!!芝士咸牛肉蛋猪仔包猪仔包做到香脆同好松软,入面再加上咸牛肉同芝士简直系绝配,绝对系重口味人士之选。钟意食咸牛肉既你一定要试蕃茄猪扒鸡翼公仔面超浓郁既番茄汤,饮得出好新鲜 好开胃 正相比其他店用茄膏汤 华嫂较为真材实料 ,所以汤底会偏酸,如果唔多钟意食太酸既朋友仔可以叫其他,但我自己就好钟意华嫂既番茄汤总体既讲: 华嫂无论总店同分店都保持水准 值得欣

首先第一时间一定系点华嫂最出名的既「招牌波萝包」

招牌波萝包

蕃茄猪扒鸡翼公仔面

超浓郁既番茄汤,饮得出好新鲜 好开胃 正

总体既讲: 华嫂无论总店同分店都保持水准 值得欣赏,有机会 会再来观塘分店食
2020-05-14
招牌波萝包
  • 蕃茄猪扒鸡翼通粉
  • 「招牌波萝包」
  • 招牌菠萝包
  • 冻奶茶