2022-01-15 554 浏览
晚市冇得堂食,唔想煮就唯有买外卖,今日屋企人搞搞新意思,原来连火锅都可以外卖,唔讲我真系唔知。所以我就被委派过黎买返屋企,呢几日天气又冻左,打边炉真系啱哂。拣好餐之后,等大约10分钟左右已经有得拎了,见到都几多人黎买外卖。返到屋企就急不及待开盒黎食啦,首先用火机点著左个炉,等到汤底滚就开始食啦。首先试下汤底,养生药膳花雕鸡汤底真材实料,仲有鸡可以食,推介比所有钟意药膳的朋友!而台式浓香沙茶牛骨汤都好味,好浓郁。我同屋企人一齐share黎食。澳洲牛小排:牛味浓郁,份量都好多,一啲都唔韧阿嬷烧酒鸡:个鸡就算煮奈左都仍然滑身,带有酒味,提升层次美国牛板腱:呢只就雪花比较多,所以牛脂肪香味更丰富,口感更柔软猪梅花:好有肉味,而且唔会鞋口配菜:种类好多,有豆卜,金菇,冬菇,菜,莲藕,萝卜,番茄同粟米等等,样样都非常清新粉丝同薯粉,吸收到汤底精华,味道非常正讲埋个饮品,我饮冰糖红枣炖雪耳,我好钟意呢个饮品,甜味啱啱好,仲有雪耳可以食,屋企人话佢个冷泡亚里山乌龙茶茶味香浓。呢间火锅料都几正,系靓肉黎,汤底亦都绝不马虎,呢餐食到好饱,好开心今晚食左个又方便又高质的外卖火锅,打完边炉都唔洗洗碗!顺便讲下

我同屋企人一齐share黎食。
澳洲牛小排:牛味浓郁,份量都好多,一啲都唔韧
阿嬷烧酒鸡:个鸡就算煮奈左都仍然滑身,带有酒味,提升层次
猪梅花:好有肉味,而且唔会鞋口
粉丝同薯粉,吸收到汤底精华,味道非常正

顺便讲下,职员话个火可以烧一个半钟左右,不过我地太肚饿,一个钟已经食完,见到都仲好大火,大家可以放心慢慢食。

2022-01-13