餐厅: 牛角Buffet (裕民坊YM²)
资讯:

2021-08-30 4607 浏览
食过好多间餐厅都未试过要写食评,今次系我第一次写好评🙈食过无数次牛角Buffet,但今次因为一位黑恤衫男士(名叫Gary,估计系经理级别)佢既服务态度令我深深佩服想特别赞扬👍🏿早于一星期前book左位今日下午食观塘裕民坊既牛角,带2位长辈初尝试牛角既Buffet。由于其中一位对奶类制品🥛敏感,故此我同依位黑恤衫男士问一句可否走牛油🧈,结果佢即刻去厨房讲要帮我地处理,然后好体贴地同我地讲解边D食品有机会有。之后有事询问佢时💬,佢系以半蹲身去迁就我坐系到既高度去聆听👂🏻我地坐系最入面既位,冷气温度好冻❄️但我地理解烧野食系要开大d冷气,加上以为系中央控制,所以我地冇特别讲想调细d。但食到中途,我行岀位去自助Bar时,只系做左一个包紧外套既动作,依位黑恤衫男士已经意识到我地觉得冻🥶,主动话帮我地调细d冷气。(佢系先问清楚后调细温度,之后再同我地解释需要冷气大既原因)老实讲,食物方面就冇咩特别需要提及,都系同其他间牛角差不多。只系今次既体验系令我地感觉到佢既细心体贴同有礼☺️,所以想特别称赞下佢既服务态度。p.s 牛角迷🔸店员有礼 💁🏻‍♀️🔸上碟速度快 🍽🔸肉类及酱汁好味😋🔸炸物够热(最爱吃炸鸡🍗
食过好多间餐厅都未试过要写食评,今次系我第一次写好评🙈

我地坐系最入面既位,冷气温度好冻❄️

p.s 牛角迷
🔸店员有礼 💁🏻‍♀️
🔸上碟速度快 🍽
🔸肉类及酱汁好味😋
🔸炸物够热(最爱吃炸鸡🍗同芝士年糕🧀)
🔸饮品及甜品种类多🍦
🔸100分钟慢慢食,店员冇催赶我地走💃🏻
▪️唯一紫菜酱汁捞饭既紫菜,长辈们觉得比较淡口同淋身(不过佢地都好钟意食,食左2碗😂)
2021-08-30