自从喺铜锣湾返工,要谂食乜都好烦,今日Lunch 想食薯粉又近登龙街𠮶边,徘徊一阵,见平平地就食金西南,叫左鸡翼大肠小锅薯粉,攞返公司一打开,完全唔系我想食嘅野,得大肠是对的,变左做大肠腩肉小锅米线啰。当我打电话同个呀姐讲我啱先买𠮶碗野唔啱,我叫薯粉唔系米线,个呀姐重话系沟通问题,完全好似员工佢永远是对的,顾客就永远是错的,之后叫我攞返碗野去换返,我心谂你出错,又要我由四层楼梯再落返去再行过去换返,乜唔系应该你送返碗野俾我咩?我行到去换,个呀姐重问我有无食过,质疑我,我已经成碗原封不动俾返佢啦。我问佢你唔系煮过碗俾我咩?佢态度差到话,紧系煮过碗俾你啦,点分番开啲米线呀。我心谂而家你俾错我,你重要闹人,咩服务态度呀?攞碗野返到公司已经一肚火,饱哂,真系当时早知叫佢退钱俾我算,重有碗野愈食愈咸,好难食。经过今次,唔会再食,真系贴钱买难受。如果大家想试下贴钱买难受嘅感觉,不妨可以一试。
如果大家想试下贴钱买难受嘅感觉,不妨可以一试。
外卖自取