2008-12-09
星期日同爱人嚟左沙田行街, 揾左好耐都唔知食乜好, 见佢啲午餐都几吸引所以就决定一试~~午餐都有好多选择, 我就要左个牛肉生姜烧, 我不嬲都食开猪肉生姜烧, 牛肉真系第一次试, 至于爱人就要左个鲭鱼..我地呢两个餐仲包埋三文鱼刺身, 面鼓汤, 前菜, 白饭, 饮品同甜品添..由于是日十分之饿, 所以我仲加左两款小食, 就系蟹子沙律同埋饺子,每款都系十元啫. 首先讲吓𠮶两款小食, 个蟹子沙律都叫做几好食嘅, 起码佢啲菜都叫做新鲜. 相反个饺子就唔得喇, 个卖相都几好, 但系完全无味. 个三文鱼刺身就一般喇, 面鼓汤我就唔多喜欢, 硬系好似怪怪地咁, 我饮左啖就唔要噜, 至于爱人条鲭鱼都烧得好香, 啲皮食好耐都仲脆卜卜, 啲鱼油好正. 我个牛肉生姜烧就唔多好喇, 无乜味之余啲牛肉都几un吓, 下次再嚟会试吓佢个猪肉, 睇吓会唔会做得好啲先. 六七十蚊就包晒咁多野食, 而且啲食物大部份都几好, 都几值得一试嘅.