2017-04-11
友人介绍这儿新开张,我最钟意留脚毛,储印仔架喇....哈哈....我们三人六点抵达,一大个。秘。字喺门口,而入口就瑟缩在一旁,真的有探秘感觉。先在门口睇餐牌...如果个餐牌高返少少就好喇....(可能我生得太高)食物款式不算琳琅满目,但这也足够选择。最紧要食到佢嘅招牌野嘛!步入店内有如探秘一样寻找厨师嘅真身。灯光柔和,座位舒适。我们先来两个小吃,炸软壳蟹同埋炸芝心鸡丸。软壳蟹出奇惊喜,名符其实,因为佢特别在用左避风塘嘅煮法黎整。我唔系好食得辣都食到,恰到好处。就好似日式咖哩咁,都无其他国家咁辣。佢真系无改错名,叫秘 风塘软壳蟹 --日式避风塘煮法。至于芝心鸡丸就很普通,我嫌丸内很少芝士,如果有爆芝又拉丝嘅感觉就好喇....我们点了招牌嘅 秘 烧黑松露吉列牛,这类吉列牛我在元朗后街都有食过,但欣赏它升呢左,混埋名贵黑松露酱炸果件牛,完全提高左个档次!亦非常吸引人细尝。整块放入口,黑松露味回荡著整个口腔,很满足的感觉。这个套餐要加多$38,有饭素,温泉蛋同昆布汤。再来一客芝心吉列豚肉,这块猪扒肉嘅比例多,又有熔岩芝,很满足!卖相十足但改善芝味要待续...接著这个牛肉锅,真的没甚特别,虽然吃