2022-11-30
系长洲影完相,时间重早,就走去熟食中心医肚先。 行左个圈,先揾到「陈通记」系熟食中心裹面。因为出晒名既关系,餐厅长期都坐满食客。幸好唔系夏天既时候黎,坐系室外都唔觉得热。亦都好彩好快揾到位。不过原来等米通要等好耐下. 咁岩同个居民倾计,佢打电话落左单,都重要等多30分钟以上先拎到个外卖热榨橙热既鲜榨橙汁 好快就送到啦, 味道正正常常!咸牛肉蛋治三文治都跟住上台, 我觉得自己应该叫错左, 应该叫 "咸牛肉蛋多士"先岩.冇烘底既, 蛋嫩滑, 牛肉唔硬. 因为开始肚饿既关系, 热呼呼既三文治特别好食.材料唔马虎, 份量十足嫁. 咸牛肉同蛋已经融为一体沙爹牛肉米通沙爹牛肉米通, 我谂系即叫即煮, 同埋多人叫既关系, 都等左半个钟, 所以冇得同"咸牛肉蛋治"影番张合照啦牛肉大块, 有好多旧下. 第一次接触米通粉, 原来系咁既形状.沙爹汁好丰富, 食到碗底揾到好多花生碎但系个人觉得个汤底系咸左少少!总结: 陈通记都几多位既, 但等餐方面就系要预番d时间.
不过原来等米通要等好耐下. 咁岩同个居民倾计,佢打电话落左单,都重要等多30分钟以上先拎到个外卖 热榨橙
热既鲜榨橙汁 好快就送到啦, 味道正正常常! 咸牛肉蛋治
冇烘底既, 蛋嫩滑, 牛肉唔硬. 因为开始肚饿既关系, 热呼呼既三文治特别好食. 材料唔马虎, 份量十足嫁. 咸牛肉同蛋已经融为一体 沙爹牛肉米通
沙爹牛肉米通, 我谂系即叫即煮, 同埋多人叫既关系, 都等左半个钟, 所以冇得同"咸牛肉蛋治"影番张合照啦 牛肉大块, 有好多旧下. 第一次接触米通粉, 原来系咁既形状.
沙爹汁好丰富, 食到碗底揾到好多花生碎
但系个人觉得个汤底系咸左少少! 总结: 陈通记都几多位既, 但等餐方面就系要预番d时间.