2005-07-08 7 浏览
上个星期六我同班朋友行旺角,经过一幢有成5-6间cafe o既大厦咪是但咁上去啰~原本冇特定去边间o既,谂住逐间视察下环境先决定o既,点知一上到去就有个姐姐仔好好笑容咁接待我地,搞到我地都唔好意思再揾第2间添,咁咪入去试下啰~~入到去见到都有几多人下,可能星期六啦~叫野食喇咁,跟住就黎左个男人,原本我以为系侍应啦~点知同佢talk左两句先知佢原来系呢度o既老板黎.有好多野饮名其实我都唔知系咩黎,咁佢都好有耐性咁解释比我地听,唔错.之后佢推介d野饮比我地,咁我地就叫左一壶唔记得左咩名o既花茶,夏威夷,同一杯芒果沙冰.再叫多1个白汁长通粉,帆立贝,同薯角啰~~花茶好香,杯夏威夷o既味道都几特别,芒果沙冰好重芒果味,正.d野食都唔错,不过就唔系话特别好,ok啦.但个帆立贝就失望左少少.得2串成$24,唔系咁值得咁~~个度d环境比到我一种柔和o既感觉,气氛唔错,最掂o既系个度室内系唔比吸烟o既,空气清新.正呀~~总括o既讲服务同环境算系一流.cafe 黎讲值得去多几次o既~~~