话说,今日出街做野实在太太太热,本身谂住去HEY YO!食杯yogurt,凉一凉.点知黎到先发现原来转左make it,或者之后路过绦留意转左铺.睇自配餐版真系呆左一呆嫁,事关咁多字既?原来呢到选完yogurt / icecream之后,要再选口味,呢到成堆字,几十种口味,而我系无睇哂既,最近要了香蕉味.到Topping啦,我选了哈蜜瓜、糯米糍、oreo饼登登,两片哈蜜瓜好得意.香蕉味Yogurt少了原味的酸味,反而带一点点蕉甜味,而乳酩既香蕉味唔明显,只有淡淡的,唔知雪糕智否浓味一点呢?至于质地属于软身乳酩,糯米糍好Q有口感,不会硬崩崩,捞埋乳酩十弟好吃.而底部原来放了栗米片,如果我知道底有栗米片,我会留些乳酩一起食.而食紧既时候,见到好多人买呢到既玫瑰花 & 相机造型既雪糕(定雪条?) haha
睇自配餐版真系呆左一呆嫁,事关咁多字既?
几十种口味,而我系无睇哂既,最近要了香蕉味.
到Topping啦,我选了哈蜜瓜、糯米糍、oreo饼
登登,两片哈蜜瓜好得意.
香蕉味Yogurt少了原味的酸味,反而带一点点蕉甜味,
而乳酩既香蕉味唔明显,只有淡淡的,唔知雪糕智否浓味一点呢?
2015-07-17