2021-02-16 245 浏览
不爱吃拉面不等于不吃拉面,我是爱去试新野的宝点知好多人排队叫左佢两个期间限定,拉面同沾面🍜樱花虾豚骨汤拉面 $98价钱绝对合理,反而期间限定来讲佢唔算贵,而且樱花虾好多,汤底拣咗浓汤,因为我俩都系重口味人士,好浓味既豚骨味,再加左一只糖心蛋$17,糖心蛋真系冇得输🥰🥰🥰🥰🥰🍜熔岩白松露豚骨沾面 $128未食之前对面𠮶个完全面呢个沾面麻麻,佢比较钟意食汤面,钟意放晒落去,然而到咗之后我哋两个刮目相看,成个汤底好香,佢个沙律汁酸酸地,啲面质同拉面唔一样,夹起沾面点落去个汁味道10分唔错,有淡淡的松露味,而且有好多菇,冇谂过原来咁好食,完全对沾面改观(店员仲要好清楚解释点样食,教我哋除咗个沙律可以就咁食,松露,叉烧𠮶啲可以放晒落个汤,再夹起啲面点落去)对于为食咀嘅我,净系食拉面点会心足,梗系要加小食🦑嘴对嘴脆炸蒜香墨鱼咀 $38本身谂住要饺子,但见佢呢个系新野个名有几得意,就试吓,佢有啲似爽口嘅鸡软骨,因为我觉得做法一样只系鸡软骨变咗墨鱼咀,味道10分唔错而且份量唔少🍶真澄 $48咁有feel嘅地方唔饮酒真系唔得,正常食拉面应该饮汽水,但我哋唔饮汽水嘅,唯一想试嘅咖喱味波子汽水无,当然拣返酒
不爱吃拉面不等于不吃拉面,我是爱去试新野的宝
点知好多人排队

叫左佢两个期间限定,拉面同沾面
🍜樱花虾豚骨汤拉面 $98

🍜熔岩白松露豚骨沾面 $128

对于为食咀嘅我,净系食拉面点会心足,梗系要加小食

🦑嘴对嘴脆炸蒜香墨鱼咀 $38

🍶真澄 $48
咁有feel嘅地方唔饮酒真系唔得,正常食拉面应该饮汽水,但我哋唔饮汽水嘅,唯一想试嘅咖喱味波子汽水无,当然拣返酒,平时呢啲就应该系甜味比较重,反而我觉得佢咸味比较重几特别,而且个杯几靓,靓之处系佢嘅颜色,够晒特别。

🍨柚子雪芭 ,番薯雪糕 $22@1
佢装雪糕个杯绝不求其、系特色嘅雪糕杯,而且雪糕杯喺雪柜拎出嚟,感觉都高级啲,雪芭雪糕好够冻,味道都好香,绝对唔系冇味雪糕😋😋😋

🌌环境:
好靓,好有特色,好有气氛
就连收钱𠮶个位都好有特色,我哋仲要玩去收银前面𠮶个食钱装饰(其实系贴士机)

💫题外话:
所有拉面都有得拣面质,汤浓度,要唔要蒜蓉,油,葱
可以加钱追加唔同嘅汤底食物,汤都可以加