2022-12-26
第一次试串烧bbq其实之前都去过一次食大榄烧烤,佢地既食物好多选择亦唔会太咸,性价比都高。今次妹妹提议试另一边新款既串烧海鲜BBQ ,我地即刻报名去啦当日点左唔同既海鲜,佢地有大量酱料比大家调味,我地攞左牛酒加蒜加酱油同小小辣椒🌶️去烧,超大只同妹食。我地选择左用盐烧大头虾,职员教我地用冰桶冰晕d大头虾(咁佢地就唔会一落去烧仲系咁弹)再点盐去烧,鲜味大只同都几弹牙,绝对唔系cheap cheap货我地亦都点左鱼同大蚬,但沙田比较细只同有沙,大蚬好多汁同新鲜,蚝就大只但唔太岩我地口味(相知钟意海水味好重既人会钟意)而肉类都好多选择,鸡翼都有6款唔同味,鸡肉串烧有韩式同沙爹同原味,仲有好高质既选择:和牛,一口和牛,韩式五花腩,仲有尤鱼同羊架(!!!超多人食)唔会只系得猪排鸡排牛排咁闷仲会不停refill,而蔬菜都好多选择我自己攞左劲多鲜菠萝加蜜糖烧,起哂焦糖超超超正同juicy ,烧粟米亦都系必食之一面包都有几款化大家烧,我地用左蒜蓉法包加蜜糖同芝士烧,好香好岩味Total 150分钟,仲分左室朗室外串烧,非常之欣赏。一定会encore