今晚本来约咗大哥深水埗晚饭,但大哥突然有工作要去屯门,所以取消深水埗晚饭。但旧铺邻居韩国 John,突然通知我佢约咗 Matthew 晚饭,知道我返咗铺头所以叫埋我,话一齐去去火锅。八点半在我铺头会合,一齐行到黄金数码广场,连食店名称都未知就上楼,入座经几位侍应阿姐介绍,三个人都食粥底蒸气火锅, Matthew  话事选择淮山粥底。先点叫咗日本鱼生拼盘、有三文鱼、北寄贝、八爪角、及鲭鱼。另叫咗生蚝、龙虾、带子、扇贝、及鲜虾。另任叫和牛粒、肥牛片、猪颈肉、虾丸、鲮鱼滑、蚬、马拉糕、粟米、及胜瓜等等。海鲜每人都有限额,点完食完次后就唔可以任点。任点只有一般牛肉、猪肉、丸类、瓜类蔬菜及糕点,大家要注意 !海鲜拼盘有专人服务,会用计时器限定某类食物时间,服务不错。但十点后可能有好多员工收工,所以之后服务就差一啲,漏咗一张餐选单几样食物。之后向经理反映,要重新填写点菜单,但好快就上枱,可谅解 ! 现场环境干净企理唔错,座位宽敞舒适,餐具都干净洁新,有预一个大碗放骨及海鲜壳等等 ! 洗手间都算大格数多,卫生亦都唔错。饮品要另外计钱,所以我哋都冇额外叫其他饮品。最后每人食粥底一碗,味道一般。今餐韩国

日本鱼生拼盘
自选张家海鲜拼盘
生蚝及鲜虾
扇贝

饮品要另外计钱,所以我哋都冇额外叫其他饮品。最后每人食粥底一碗,味道一般。今餐韩国 John 请客埋单,一仟二百元内即每人头计四百。我承诺下餐我请客,由我发办去食小菜,十一点前离开各散回家。
貌似越南帽锅盖
2023-04-04