2024-05-14 634 浏览
韩式刀削面今日我哋喺山林道经过,见到呢间韩式刀削面,我哋两个都未食过韩式嘅刀削面,所以收入再试吓佢午餐都好抵食,有任添嘅泡菜,一大粒蒸饺,一碗面同埋一罐罐装饮品,最平$68就有交易。我哋两个分别带咗泡菜蒸饺同花甲刀削面,辣拌刀削面先讲泡菜,佢系新泡菜比较爽脆冇咁辣,但都非常入味啊,我哋两个都refill左一次泡菜蒸饺都被喺我哋平时食开嘅饺子大粒好多,大概一粒等如一点五到两粒。馅料亦都10分丰富。刀削面方面,韩式刀削面,你系中式刀削面系相对地幼,而颜色亦都系黄色唔系中式常见嘅白色,面条都充满弹性。花甲汤刀削面汤头都充满花甲味,唔系好觉有味精,花甲份量亦十分充足,仲有蛋丝紫菜冬菇同翠玉瓜作为配菜,清新鲜味,好食😋辣拌刀削面方面,佢系用传统韩式辣酱,再加其他配料,譬如翠玉瓜芽菜紫菜等等无论酱料同配菜份量都十分充足识落好满足。佢一开始食唔算太辣,但系食到后期就越食越辣,10分惹味😀😀值得一提嘅系店员服务非常之贴心态度亦都非常之良好。值得一赞。呢间舖头无论食物同服务都系近期食过嘅餐厅之中数一数二,值得一试
韩式刀削面

我哋两个分别带咗泡菜蒸饺同花甲刀削面,辣拌刀削面

2024-05-11
  • 花蛤刀削面