2013-12-02
今日难得放假, 同妈咪出左去新蒲岗试食新开张冇耐既瑞士咖啡室。 谂住会系一日好美好既一日。一家人05:30PM 到达餐厅,准备入内进餐。 点知去到, 餐厅职员同经理就话团购券今日5:30PM 后唔堂食得。 我地当堂企晒系度。团购券讲明到06:00PM , 职员就话要赶收工, 只可以外卖比我地。 我仲见到好多个客人同我地情况一样。最后我地无奈接受外卖, 明明仲有半个钟, 我地应该食埋都未够6点。 唔知职员系咪好赶收工, 定平时服务质素都咁差。 我地有几份外卖拎走,点知职员将佢地既"招牌瑞士鸡翼" 浸落外卖公仔面度比我地带走。 我地当堂同佢地讲咁样接受唔到,希望转用店内胶袋/自备食物盒分开装鸡翼同有汤既公仔面。点知佢地话一向做法系咁, 坚决唔肯分开。 我好想知道用胶袋分开有几麻烦 ? 有冇谂过瑞士鸡翼既精髓系D 瑞士汁鸡翼? 将所有野浸落有汤既公仔面度, 我见到已经唔想食。众所周知,招牌瑞士鸡翼系干身加汁咁食, D 鸡翼经过水浸后,同我自己用水煮既鸡翼一样,冇味 ! 已经影左相, 等大家知咩系水浸鸡翼。阿妈之前试过荔枝角既分店,感觉真系唔错。今次新蒲岗分店有客人05:45PM 去到餐
阿妈之前试过荔枝角既分店,感觉真系唔错。今次新蒲岗分店有客人05:45PM 去到餐厅,职员竟然话冇晒鸡翼。 我见个客人理论左好耐,厨房个厨工先大声话整埋最后一份比佢。 后面再黎个D 唔再整。原来冇鸡翼系唔想整,赶收工,唔系真系冇。原来应该05:30PM 仲可以堂食, 又系赶收工清场,所以唔比堂食。 见4,5个厨工个个6:00PM 执好晒野换晒衫出门走, 我知道原来赶收工就可以唔比你堂食, 外卖快手一次过堆埋一盒就算。完全冇谂过食个个人既感受, 系荃湾山头水远出黎, 系黄大仙地铁行过黎冇地铁既新蒲岗试食"招牌瑞士鸡翼" , 点知到头来食左一肚子气。一人行拎埋外卖食物盒系附近公园解决... 第一次食饭有咁深体会。
第一次用咁多时间写食评, 因为今次真系一次好差既体验, 服务质素同态度系我前所未见。
希望大家去之前真正睇下食评先好去。