2024-10-23
我叫咗个三杯鸡跟饭同小农珍珠奶茶。先讲环境,可能系lunch,人比较多,都比较吵,而且啲枱都几逼,不过环境算干净重点系食物。我第一次知道三杯鸡呢种热炒系可以冻到同即食鸡胸有得比就算啲饭叫做热啲,都救唔到鸡本身。虽然调味正常,系一般嘅葱加葱头加少少辣椒,但系呢种调味喺屋企都绝对做到。而且唔知系咪因为啲𩠌太冻,令啲调味食落去都淡味咗啲。而且啲鸡肉似系因为雪过再攞返出嚟炒,所以骨同肉无法分离 纯鸡肉都有啲难咬。不过杯奶茶中规中矩,珍珠够大粒,咬落去够烟韧,奶茶比例平衡,甜度都适中,加上黑糖嘅香气同甜度,啲珍珠都冇抢戏。而服务,喺午餐时间等咗起码十几分钟先有嘢食,而且店员会不停喺耳边大叫,属于一般茶餐厅级数嘅服务态度。最后CP值,$81.5嘅Lunch set,嘢饮好大杯,但系𩠌好少。如果单计嘢𩠌半价,其实都ok,但𩠌质素不敢恭维。呢间餐厅,我之后唔会再帮衬
呢间餐厅,我之后唔会再帮衬