2022-09-05 289 浏览
星期日同朋友一齐去食lunch,去左间我地都想试既餐厅,要彼此诉苦慰藉一番。适逢佢有join restaurant week,book左1:00黎食,但一定要食佢既menu,$148+1/人,好抵食。是日餐汤系番茄汤,番茄打成蓉变糊状,味道酸酸地,都大碗。Avo Lover (牛油果,自家制腌刁草加拿大三文鱼,干葱牛油果他他大阪烧,溏心蛋,红菜头沙律酱,食用花)份量无因为Restaurant week而变少,一样都甘足料,有三款牛油果,牛油果新鲜,最好食系干葱牛油果他他大阪烧,有大阪烧增添咸香味,味道无甘寡,另一款酿左啲虾系牛油果入面,都好食。Fleur Lover (松饼,忌廉,新鲜杂莓生果,坚果,有机枫树糖浆,食用花)比想像中大份,松饼无沾到忌廉似食紧蛋糕,沾到忌廉就似食紧面包布甸,卖相精致得黎又好食,满意。最后仲有布朗尼,焗热既布朗尼溶溶地,唔错。
是日餐汤系番茄汤,番茄打成蓉变糊状,味道酸酸地,都大碗。
番茄汤
Avo Lover
Fleur Lover
最后仲有布朗尼,焗热既布朗尼溶溶地,唔错。
布朗尼
2022-09-04