2016-07-18
囡囡近排系Instagram见到好多人推介龙虾二段丼, 见到真系好吸引, 所以就book咗星期六去食. 好彩有book位, 而且系book6:00. 是第一轮食客. 由于间店不是太大, 大概可以坐40-50人左啦. 坐咗唔洗10分钟. 成间餐厅已经full晒. 劲呀! 到咗差不多7:30左右, 已经要等位了. 我地两母女一坐底. 先叫饮品. 水蜜蜜. 用水蜜桃+果汁香宾. 好消暑, 好香蜜桃味. 我地睇咗好耐餐牌, 真系唔知拣咩好, 样样都好吸引最后拣咗2样第一样筑地丼, 特大甜虾一只, 甜虾肉厚而弹牙, 味道甘甜; 带子2片. size一般, 但够鲜味; 八爪鱼普普通通啦; 三文鱼2大片, 厚厚的鱼肉, 颜色鲜明, 而且非常新鲜; 油甘鱼2大片, 鱼味香浓; 鱼蛋一片甜甜的; 要特别讲就系海胆, 因为我从来都唔食的. 但眼见每款食物都有海胆. 唯有试吓啦! 果然...好好味呀! 味道甘香, 质地软绵绵. 我夹了一些饭一齐食. 好正, 我下次就唔洗怕有海胆喇. 第二样龙虾二段丼, 这款就系Instagram介绍的. 一定要叫嚟食. 当龙虾二段丼放系枱面上. 哇!哇! 劲呀, 好大只龙虾
当龙虾二段丼放系枱面上. 哇!哇! 劲呀, 好大只龙虾, 下一层系一边系什锦鱼生饭, 另一边系吞拿鱼饭. 中间有一只温泉蛋.厨师好用心地把龙虾肉拆掉切粒, 可以慢慢咀嚼感受龙虾鲜味. 龙虾壳酿咗饭, 饭里吸晒龙虾味道. 非常野味. 虾柑肉厚厚的. 而虾头不会浪费, 只要加$48就可以有一个龙虾头什菇汤. 好美味好鲜味. 大家一定要试呀!
不过大家记得book位呀! 如果唔系就食唔到咁好味嘅食物了.