2017-04-08 1520 浏览
同朋友系旺角行完街谂住揾个地方食个简单既晚餐 因为听日仲要返工 加上我地扫完街 都叫做有少少野落过肚 咁我就提议去附近既谭仔食 咁我就嗌左个腩肉十小辣 加杯冻柠水 我其实都几钟意食辣 不过又唔食得太辣 有时都觉得自己几矛盾 入返正题先 通常食谭仔我都钟意饮啖汤先 因为真心觉得佢个汤底同辣好食 所以先咁钟意食 个汤都系如常咁好食 之后就到食啖面 一入口 哗点解咁淋既 口感唔太好 再食埋个腩肉 今次个腩肉卖相已经麻麻 再食入口有 d 偏咸 肉质感觉好差 问问朋友觉得佢果碗点 佢叫左鸡肉 墨勺小辣 佢第一个反应系话 钟意食三哥多 d 我一开始觉得两间感觉差唔多 今次体验之后 我谂以后都系食三哥会好 d 反正两间店周围都有