2019-08-15
去开鲗鱼涌,见呢间餐厅少啲人排队,谂住个样同装修好似都几正宗咁,我又赶时间,所以买咗个日式滑蛋猪扒饭食。叫咗个外卖咗日式滑蛋猪扒饭,仲送碗面豉汤。卖相都好似唔错,点知...猪扒都几大块,外卖盒几大佢就有咁大,但系咬第一啖,哗!咁硬嘅?仲硬过猪肉干㖞!搞咩啊?个滑蛋完全都唔系日式𠮶只,似茶餐厅多啲㖞。猪扒好厚,因为落咗滑蛋喺面,所以猪扒已经完全淋晒咋,咁根本就唔使炸啦,炸完又淋晒咪仲难食!🙈 面豉汤学人落京葱系咩事,完全唔夹又苦又青涩!猪扒,冇味;滑蛋,冇味;汁,系冇咩嘅,成餐饭都系无味架㖞!反而个面豉汤就太过咸啦,唯有一边饮汤一边𩠌饭啦。🙃 谂谂吓其实我去茶记食个猪扒煎蛋饭,30几蚊应该都仲好味!😅 但呢度盛惠$90㖞,唔好玩啦!$20都嫌贵!一定无下次!终于都知点解呢间餐厅咁少人食啦,下次请我都唔去啊🤬
面豉汤学人落京葱系咩事,完全唔夹又苦又青涩!