餐厅: 燒肉LIKE (新都廣場)
资讯:

2022-07-14 315 浏览
话说之前收工一个人打算是但食d野就算,但周围都要等位,所以就挑战左第一次既一人烧肉in烧肉like!🎌🍱💛寿喜烧牛小排&牛五花套餐 (100g) $98餐厅自助落单,可以系个system拣返要咩份量,因为唔系好知有几多所以叫左100g试下,每款肉有3片,lunch黎讲绝对够食.饭都可以拣100/200/300g,因为当日实在太肚饿,所以拣左300g,份量系好似茶餐厅叫𩠌食饭𠮶d饭咁大碗,但我又食得晒㖞🥴🤫,如果平时一个女仔拣200g都应该好够😆本身d肉都有酱油底,唔知系咪因为咁完全食唔到寿喜烧味,而且牛小排食落肉味唔重,反而油脂好重(但分布唔平均),少少失望🥹牛五花就真系比较肥,虽然叫得五花都预左,如果想食得无咁heavy可能就要叫贵少少既set,另外因为好多油所以都几抢火下,基本上成间野都火光红红,但又几surprised抽风做得好好,无咩油烟味,呢点系好多烧肉店都做唔到既👍🏻套餐本身跟沙律/泡菜,昆布汤,但就无野饮,另外要左罐可乐 $10,可能系靠卖野饮赚钱😂😂酱料方面都比平时既烧肉店多,有4-5款,最钟意都系蒜香酱油🫠Overall黎讲都算系一分钱一分货,平平地但肉既质素一定唔会

💛寿喜烧牛小排&牛五花套餐 (100g) $98

Overall黎讲都算系一分钱一分货,平平地但肉既质素一定唔会话好好,但如果纯粹想过下烧肉上
瘾既话我觉得唔洗排队既情况都可以一试!

味道:7.5/10
性价比:8/10

📍烧肉Like
港九新界都有~

📌人均消费: $101-200
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #打卡餐厅 #causewaybay #fusionfood #sushi #japanesefood #sashimi #yakiniku #烧肉 #烧肉like