2016-09-01 775 浏览
睇完网媒介绍 又路经大埔 所以就去一去街市拜会平记见推介都系食虾子云吞捞 所以即刻就叫左一碟,因为同呀妈2个人 就再叫多个净牛丸同油菜虾子云吞捞面一上枱已经知好足料 虾子味劲香 不过都系睇餐牌先知原来都系有用猪油 不过一次半次就无所谓啦😁d面话系老细整即竹升面,又话无碱水味,所以决定第一啖食原味,见下真章。一食真系觉得好味过平时既潮州粉面 个面一d碱水味都无 平时食面既我都中意落劲多醋,但系今次我都无落醋,一黎怕d醋会遮左d虾子味, 二黎d面唔洗用醋既酸味遮左平时食到既碱水味。云吞方面系细细粒 正宗细蓉 味道有d偏淡 不过一碟面有6粒到 我觉得都算唔错整体黎讲,个人觉得食原味系最正讲完面到牛丸,牛丸就不过不失 都有牛味 算弹牙油菜 都系普通油菜睇网媒条片话老细推介自家制辣油,食辣之人既我紧系要试下。不过我觉得辣油麻麻,除左得个辣字,就无乜香味,同埋个辣油都几咸,建议唔洗落甘多。环境方面,虽然一路食都见到有只小小强系墙隔离走黎走去,不过系熟食中心,又无太要求环境,所以都算。
睇完网媒介绍 又路经大埔 所以就去一去街市拜会平记

整体黎讲,个人觉得食原味系最正
讲完面到牛丸,牛丸就不过不失 都有牛味 算弹牙
油菜 都系普通油菜
睇网媒条片话老细推介自家制辣油,食辣之人既我紧系要试下。

• 虾子云吞捞面