由於本人生日, 我朋友仔要請我食飯, 之前又有另外一個朋友仔黎過Meet Lobo食, 風評仲不錯, 所以我叫左我朋友同我黎e道慶祝生日! 由於睇下面某個食評! 所以以為係BodyShop旁邊樓梯上就冇死! 點知行到4樓都冇wo! 結果打左去問! 原來係英皇鐘錶左面閘上先岩! 上到去問番, 原來本來真係係BodyShop旁邊門口上, 不過原來BodyShop已經搬左! 而家係變左英皇鐘錶! 仲加左2道閘tim! 好喇! 一上到去! 人唔多! 不過有一桌應該係10個日本人黎食! 連日本人都識黎! 心諗應該冇死!一坐低就黎左面包先~ 熱剌剌~ 好味! 如果可以無限Refill就好lu, 不過我冇問之後先黎頭盤, 我朋友食 芒果汁煙三文魚, 而我就食鷓鴣肉!芒果汁煙三文魚 --- 個芒果汁好香甜! 真係好醒胃, 做頭盤一流!!鷓鴣肉 --- 因為未食過, 所以order佢, 不過原來冇咩特別!之後就到第2個頭盤, 焗雜菇 同 煎鵝肝!焗雜菇 --- 十分香, 味道好重牛油味! 好食~~~ 我朋友唔係咁like食菇都覺得好味!煎鵝肝--- 嘩~~~~~~~~ 勁厚!!!! 不過唔夠肥美~~

之後就到第2個頭盤, 焗雜菇 同 煎鵝肝!

煎鵝肝--- 嘩~~~~~~~~ 勁厚!!!! 不過唔夠肥美~~~

之後黎左個青豆湯, 連我唔係咁like青豆既都覺得好飲! 不過老闊娘介紹佢仲有2隻湯仲好飲. 一個係龍蝦湯, 一個唔記得了!

之後Main Course

我朋友order左羊排, 我就牛扒!

羊排 - 羊味勁特出, 之後問番Lobo原來佢有小秘技!!
牛扒 - 5成就真係5成! 有牛味, Juicy! 合格有餘!

甜品方面試左三款(e part 我朋友寫既)
1. 心太軟 - 三樣之中我最愛, 試過好多間 gei 心太軟都甜到難以入口~ 不過依度就整得甜度適中~ 有好豐富 gei 朱古力醬流出來~ 唯一挑剔 gei 係雪糕個份量如果多返少少就仲 perfect!
2. strawberries with ice-cream - 個 sauce 係用左酒黎整 gei~ 幾特別幾 fresh~ 唔錯唔錯~
3. creme brulee - 味道一般~ 略嫌焦糖硬左少少

依度服務十分之好~ 不論大廚, 老闆娘定侍應都十分健談~ 好似去左探朋友咁~ 加上佢地係家庭生意, 感覺好 warm~ overall 來講食物雖然唔算一食難忘, 不過絕對值得推介~

其實我地2個Set應該係得2個甜品, 不過由於我地應承左老闆娘幫佢寫個食評加更正教人點去搵佢地門口既方法, 所以佢地請我地食多左一個甜品! hohohoho..我地有說到做到ka, 雖然慢左d!

註意: 此私房菜不做 walk-in 生意~ 一定要打電話訂檯及一日前上佢個網揀定菜色
係左面果個閘上先岩!!!!
芒果汁煙三文魚! 開胃!好味!
鷓鴣肉! 第一次食! 一般, 冇咩特別!
焗雜菇! 好香!
煎鵝肝! 勁厚! 不過唔夠肥美!
羊扒! 羊味勁突出!
5成熟牛扒! 果然係5成! 有牛味夠Juicy已經夠了!
甜品! 我麻麻, 不過我朋友話OK!
2010-05-20
庆祝纪念
生日
係左面果個閘上先岩!!!!
芒果汁煙三文魚! 開胃!好味!
鷓鴣肉! 第一次食! 一般, 冇咩特別!
焗雜菇! 好香!
煎鵝肝! 勁厚! 不過唔夠肥美!
羊扒! 羊味勁突出!
5成熟牛扒! 果然係5成! 有牛味夠Juicy已經夠了!
甜品! 我麻麻, 不過我朋友話OK!