2010-06-13 45 浏览
其实都去过好多次不过今次第一次写食评次次都系同屋企人去 由于呀爸都去过好多次 所以次次渣车去都好熟路坐抵左 已经念紧叫咩汤底 我地多数都系食 枝竹鱼头锅(几好味架)但系因为有胡椒 我家姐唔系好食到 所以我就同我父母推介左依到最出名既 蕃茄蟹锅之后紧系要叫最出名既本地肥牛啦 我发觉佢啲牛真系好有牛味(唔系讲笑)之后再叫左 鱼蛋并鱼角 鸡肠并鹅肠 四宝丸 枝竹 鸡杂 鳝片 鸡红并猪心 通菜并生菜鱼蛋并鱼角:啲鱼蛋其本上都系几好食都爽口 不过就咸左少少 鱼角ok鸡肠并鹅肠:我个人比较钟意食鹅肠 但系鸡肠都几好食 唔错!四宝丸:除左肥牛 四宝丸系第二样我觉得必叫既野 因为佢整得都几出色!鸡红并猪心:猪心个口感好正!鸡红0一般枝竹:系我打边炉一定要食既野 因为索哂啲汤味 所以好好食 咁紧系要睇下咩汤底啦鸡杂&鳝片:鸡杂我无乜点食 但系食到有旧唔知乜内脏 好甜@@鳝片碌一阵好快熟 食落去有少少弹牙feel 几正!可能因为父母食惯枝竹鱼头锅 所以佢地觉得蕃茄蟹锅唔系太好食 而且又话佢汤底落得太多茄膏太甜等等既投诉 所以我就系咁话 试下姐试下姐我汤都OK但系无我想像中咁好食 亦都真系比我想像中甜左少少
其实都去过好多次
不过今次第一次写食评
但系因为有胡椒 我家姐唔系好食到
所以我就同我父母推介左依到最出名既 蕃茄蟹锅
之后紧系要叫最出名既本地
肥牛啦 我发觉佢啲牛真系好有牛味(唔系讲笑)

鸡肠并鹅肠:我个人比较钟意食鹅肠 但系鸡肠都几好食 唔错!

鸡红并猪心:猪心个口感好正!鸡红0一般

可能因为父母食惯
枝竹鱼头锅 所以佢地觉得
我汤都OK但系无我想像中咁好食 亦都真系比我想像中甜左少少

最后好多野食唔哂 因为我地得4个人….埋单每2百几蚊左右!
蕃茄蟹煲
鱼蛋并鱼角