2022-08-26
行过旺角睇到哩间街边铺都几得意,系食鱼面嘅,唔知道系唔系面里面加咗啲鱼肉,有新嘢食当然要试试啦。铺头唔大,装修得几有FELL,后巷仲设有打卡位。嘢食唔算多,名字都几得意,鱼面捞仲好贴心啲可以拣全份或者半份,最后拣咗辣你唔死麻辣鸭丝鱼面捞,绵绵芝士汁吉列猪扒鱼面捞,炸鱼无薯条,我要晒小食拼盘同招牌奶茶王。等嘢食时间search下鱼面系乜来,原来真系面里加咗鱼肉一齐制作,认真得意。辣你唔死麻辣鸭丝鱼面捞配料好丰富,有鸭肉丝,青瓜丝,红椒丝,大葱丝同鱼面,鱼面已经预先捞好酱汁,只需要全部勾埋一齐就可食啦。鱼面食落似乌冬口感,但系好重鱼肉味,有少少似鱼滑,口感真系几特别吓。睇名惊好辣,食落又唔觉得㖞,反而似食北京烤鸭多啲,好味。绵绵芝士汁吉列猪扒鱼面捞半份都几大,吉列猪扒有3件,炸得好脆口,食落唔觉得油腻,点埋啲沙拉酱,送面一流。招牌奶茶王睇落细细一支,其实都几多吓,饮落好幼滑同埋茶味好浓,唔错。炸鱼无薯条哩个名真系好得意,睇落系食炸鱼,其实系食炸薯条。薯条炸得好干身,仲有多款酱汁可以拣,但系最经典一定系配茄汁。估唔到一份薯条份量都几大,食落都好饱。我要晒小食拼盘有3件咖喱鱼兵团,1条炸鱼狗肠
辣你唔死麻辣鸭丝鱼面捞
绵绵芝士汁吉列猪扒鱼面捞同招牌奶茶王
炸鱼无薯条
我要晒小食拼盘有3件咖喱鱼兵团,1条炸鱼狗肠同4粒烧卖。鱼兵团同炸鱼狗肠食落好弹牙,同埋鱼味好重,咖喱汁好惹味,搭配埋一齐食好夹。
我要晒小食拼盘
第一次食鱼面,都算几有特色,希望香港多少少哩啲有特色啲铺头。