2024-01-17 208 浏览
第一次食烤鱼工房,平日都要等15分钟左右先入到去。间铺比人感觉好fancy,好多装饰,几啱一大班frd去食。今次食咗青椒味烤鱼,另外叫咗一份牛舌串烧、烤茄子同水果茶。烤鱼一上枱时吓亲我,因为劲大盘😂2个人食非常饱。一开头煮得唔够入味嘅时候冇咁好食,但因为佢底下有个火一路滚,所以鱼肉会越来越入味。条鱼本身啲皮煎得几脆,我哋叫咗青江鱼,鱼肉冇话好滑,但胜在够多肉,同埋唔算多骨。不过配菜方面就有啲失望,鸭血煮极都唔够入味,豆皮亦都系,所以下次应该唔会叫配菜。牛舌就意外中几好咬同入味,除咗边边位有啲韧。烤茄子几多汁,冇烤过㶶变得苦涩。水果茶就大大杯,好啱食辣嘢嘅时候饮!

2024-01-10
  • 鲜青椒味烤鱼