2011-12-05 8 浏览
我见要等9张枱应该唔会太耐,,点知等左我成个钟,累到死。讲返个dinner先~~我叫左个小龙虾既2人set dinner,2个人share, 其实系食唔哂既。个set有1) 2个忌廉汤+2块蒜蓉包2) 小食 (包括: 2条鸡肉串, 2个饺子, 2旧好似金沙骨既肉)3) 小龙虾米比萨4) 南瓜青口意粉5) 冰管6) 是日甜品1) 2个忌廉汤+2块蒜蓉包忌廉汤岩D食得好咸既人,,因为个汤咸到唔想饮….个包系细片,,不过我觉得几好丫,唔好食包食饱左, 呢个赞~2) 小食 (包括: 2条鸡肉串, 2个饺子, 2旧好似金沙骨既肉)鸡肉串几好味丫!! D肉好滑,好味道!饺子一般般啦,,可能wasabi味有d重,,,不过都ok啦金沙骨既肉,, er………到依家都唔知佢系咩肉,,不过都ok啦~~有味既………哈哈~~3) 小龙虾米比萨呢个系main dish!个比萨几有特色,,有少少饭焦既感觉,又清清地,几好味㖞! 不过都有几多洋葱粒,,唔知可唔可以叫佢少DD洋葱呢?! 小龙虾都唔错,不过食到有咸水味,,都冇咩大问题既。小龙虾都冇expect到有几多肉,,好似只大虾咁多肉度啦~又有糕,OK!!4) 南

1) 2个忌廉汤+2块蒜蓉包
3) 小龙虾米比萨
4) 南瓜青口意粉
5) 冰管
6) 是日甜品

1) 2个忌廉汤+2块蒜蓉包

鸡肉串几好味丫!! D肉好滑,好味道!
饺子一般般啦,,可能wasabi味有d重,,,不过都ok啦

3) 小龙虾米比萨

4) 南瓜青口意粉
呢个真系唔知佢想点……意粉断到条条得4-5cm 长…..点食呢??!!! 青口冇味…..感觉似食紧冇味既软糖……唯一ok既系南瓜,,可能我钟意南瓜啦,,佢d南瓜蓉几正,,同埋又会有几粒南瓜粒,,唔错唔错

5) 冰管
呢个系我去呢间食既第2个原因, 之前朋友话"好似将个test tube队入口",,哈,,试左,,真系好似~!! 一开始以为系甜品,,原来系饮品黎家~!!! 我饮果只系白桃味, ,正!!!!!不过份量好少,,如果平时要饮好多野既人就唔岩饮呢个啦,,因为真系test tube咁大支,,佢地都有好多其他特饮既~

6) 是日甜品
一份甜品有3小个,,我果次食就有甜炖蛋,雪糕,甜蕃薯。甜炖蛋个甜味好岩我, 唔会好甜好"流"。雪糕一般啦,,猪油比较重,同埋有d好似大菜糕既野系雪糕底,,我自己就唔喜欢呢个配答。甜蕃薯有4小粒,,岩岩好,如果再多d就太甜啦。Overall个甜品都几好~~!!

个坐位都几舒服,又唔系好嘈,有个waitress都几醒目,见到我食龙虾,自己去攞湿纸巾比我。之前个fd食,,就冇湿纸巾用,,所以我觉得果日果个waitress几醒目。我可能都会再去多一次,,试下其他pizza,,始终都觉得米pizza系几好既idea!同埋想饮第2只味既冰管。
2011-12-04