2021-12-14
今次系我第一次 dictation我最期待嘅当然系晚餐buffet啦!因为感觉上好似同几个闺蜜去咗旅行咁千禧晚餐buffet系我最钟意嘅~点解?因为佢选择种类够多!可以样样试下~甜品仲系好多款酒店自家制好食及特别!我至钟意系佢嘅杏仁千层酥细细粒好香好松化!仲有佢哋自家制嘅蒜蓉园芝士面包话好creamy,不禁自己也食咗两个 饱都系咁话!因为出面真系买唔到冷盘方面:都有好多选择: 有冻青口丶冻虾丶 好大只龙虾开边 丶好多膏嘅面包蟹 ~刺身方面:十分新鲜 ~仲有寿司!不过我冇食寿司! 好多 沙律菜选择及芝士种类都多~~~热盘方面: 有一个螺形嘅大贝壳, 里面装咗肉碎㗎呢都几特别 我比佢外观吸引 其次我钟意食佢师傅整嘅铁板烧羊架及大虾真系好有铁板烧的味道 羊架食完我再encore甜品方面: 种类非常之多特别我欣赏佢哋好多都自家制甜品细细粒好香浓好好味!最后一个心太软都比我食到很开心呢! 雪糕是haagen-dazs我肚子没有位在食了!总括来说今晚的自助晚餐, 我很满意!虽然好饱,我们几个朋友决定行出尖东海旁欣赏圣诞灯饰圣诞夜景影下靓相! 很好呢 所以会到酒店不用太饱!
冷盘方面: