2023-08-15 31 浏览
意大利歌剧服装非常华丽,最引人入胜嘅喺演员好多时都会佩戴有气派又做工相当精美嘅面具。除咗增加戏剧性,亦都适当咁隐藏住面具背后既演员。唔理喺边个,唔理年纪,俾你纯粹欣赏肢体动作同埋歌声。 呢间以歌剧院为主题嘅汉堡包店,反而反其道而行。麻雀虽小,但里面嘅装饰,非常贴合歌剧院嘅主题。唯一唔同既系佢将面具挂系墙上,于是放肆地毫无遮掩地,喺门口写明World's Best Wagyu Burger. 🍖 咁我就当然要去试下佢引以为傲嘅和牛汉堡。个包胀卜卜,保持著光滑同埋冇巢皮,而且一刀切落去索索声。证明表面好脆,但里边又好柔软。和牛处理得非常好。好多时手打和牛,会太过油腻,有时又会太过湿润,肉就非常容易散开。呢度就唔好,和牛保持柔软,但又互相黏连,保持口感。而且好有肉味。配合新鲜蕃茄,生菜,芝士。果然系值得骄傲嘅菜式。 🍖同听歌剧一样,去之前做定准备,就可以尽情咁享受供应者预先帮您预备嘅细节。同行朋友唔食肉,我一早上网睇定呢度有 Impossible meat既veggie汉堡。肉质保持 Impossible meat  一贯水准。但系除咗芝士之外,佢仲加入左洋葱。洋葱炒得甘香,又有爽脆咬口。再

🍖同听歌剧一样,去之前做定准备,就可以尽情咁享受供应者预先帮您预备嘅细节。同行朋友唔食肉,我一早上网睇定呢度有 Impossible meat既veggie汉堡。肉质保持 Impossible meat  一贯水准。但系除咗芝士之外,佢仲加入左洋葱。洋葱炒得甘香,又有爽脆咬口。再加埋沙律酱汁。朋友似乎好满意我嘅安排。

🍺既然喺意大利做主题,当然一定要饮cappuccino.一般我唔会饮冻嘅。但系配合汉堡包,似乎都系应该以冻饮为伴。大口大口咁饮,大口大口咁食。超满足!

✨️呢度另一个出名既系Gelato,决定下次再约埋朋友,一次过食佢既Gelato rainbow platter
和牛汉堡
和牛汉堡