2017-07-12
最近工作忙碌,冇啖好食难得约朋友,就去咩都有得食嘅放题啦 兆万一向都系放题嘅集中地,楼下就已经有好多人派传单抢人 睇下价钱,再上网睇下comment, 就决定上八幡屋,性价比似乎都唔错前菜就要胡麻豆腐冷盘,仲有木鱼海带汤 胡麻豆腐,一啖一口 鲜海带汤就好似第一次见,平时都系味噌汤多 海带嘅营养成分好高,味道则带有海洋嘅咸味~钟意食羊嘅我~每次放题都必叫羊架羊架体型中等,因为腌料,所以烧到黑黑实实,好MAN喔~带有孜然粉嘅香味,食落仲有少少苏味,羊迷摰爱芝麻鸡翼,系我放题嘅第二号爱人 除左放题,都唔知边度可以食到芝麻鸡翼 炸到外脆内嫩,又有少少肉汁,真系要趁热食 香芋丸入面嘅紫薯蓉,内部烟韧嘅麻糬位都系重点之一 有啲会好薄,好彩呢度够厚、烟韧有咬口其实仲食咗唔少嘢,不过就推介特别好食嘅畀大家啦 虽然放题入面炒杂菜通常都会好油,但呢度嘅炒杂菜胜在有镬气,又能炒出蔬菜嘅鲜甜味炒牛柳粒,又系另一出人意料之作牛柳粒一啲都唔UN,而且蒜香很特出从呢两样野食,就食得出厨师既炒功收工前,又点可以唔食甜品呢 雪米糍当然唔少得而今次比较神奇嘅系,竟然有埋冰菠萝!!!!好配合夏日呢个时节,SURPRISE位
难得约朋友,就去咩都有得食嘅放题啦
兆万一向都系放题嘅集中地,楼下就已经有好多人派传单抢人
前菜就要胡麻豆腐冷盘,仲有木鱼海带汤
胡麻豆腐,一啖一口
鲜海带汤就好似第一次见,平时都系味噌汤多
海带嘅营养成分好高,味道则带有海洋嘅咸味~ 钟意食羊嘅我~每次 放题都必叫羊架
羊架体型中等,因为腌料,所以烧到黑黑实实,好MAN喔~
带有孜然粉嘅香味,食落仲有少少苏味,羊迷摰爱
芝麻鸡翼,系我放题嘅第二号爱人
除左放题,都唔知边度可以食到芝麻鸡翼
炸到外脆内嫩,又有少少肉汁,真系要趁热食
香芋丸入面嘅紫薯蓉,内部烟韧嘅麻糬位都系重点之一
有啲会好薄,好彩呢度够厚、烟韧有咬口
其实仲食咗唔少嘢,不过就推介特别好食嘅畀大家啦
虽然 放题入面炒杂菜通常都会好油,但呢度嘅炒杂菜胜在有镬气,又能炒出蔬菜嘅鲜甜味
炒牛柳粒,又系另一出人意料之作
牛柳粒一啲都唔UN,而且蒜香很特出
从呢两样野食,就食得出厨师既炒功
收工前,又点可以唔食甜品呢
雪米糍当然唔少得
而今次比较神奇嘅系,竟然有埋冰菠萝!!!!
好配合夏日呢个时节,SURPRISE位