星耀廳

Lighthouse Café
餐厅: 星耀廳
资讯:

今次已经系第三次帮衬呢间自助餐 😻一次食lunch两次dinner 今次帮衬体验更好 🤘🏻因为上次食dinner嘅时候 餐厅分咗两轮 食得有啲赶 🥲同埋KKday预订先有嘅嘢饮任饮都要向侍应落order先有 今次就好唔同 出面有果汁🍹柠檬茶🥤同埋咖啡机可以自己攞 同埋得一轮,我哋由六点慢慢坐到九点一路倾偈一路食 🍺🍺🍺自助餐太多嘢食 所以我都冇影晒 净系影咗啲我觉得出色嘅食物1️⃣海鲜🦞🦐🦀基本上海鲜种类都齐全 不过冇生蚝我最爱嘅蟹脚同埋龙虾 龙虾钳都有食落鲜甜同埋新鲜 唔使点酱都好味有时有啲自助餐嘅蟹脚会好咸 食咗三次佢嘅蟹都冇咁嘅问题2️⃣刺身🐠🐟🦐上次食好似有带子 今次就冇 得红虾同埋三文鱼腩 不过都好鲜甜 encore咗几次3️⃣ 铁板烧🥩铁板烧之中最钟意就系牛柳同埋帆立贝 虽然帆立贝比较细粒,但系食落都唔腥唔韧 牛柳入口口感亦非常好,完全都冇揦过嘅迹象4️⃣甜品🧁🍧🍮🎂🍰我觉得呢间buffet嘅甜品十分之高质 食咗咁多次,基本上都冇嘢系觉得难食 连我以为中伏嘅牛奶香蕉朱古力蛋糕🍌佢入边嘅香蕉都系新鲜香蕉完全冇化学味道 雪糕🍦仲系用Movenpick嘅 我觉得钟意食甜品嘅人一定要嚟呢间试吓
自助餐太多嘢食 所以我都冇影晒 净系影咗啲我觉得出色嘅食物

4️⃣甜品🧁🍧🍮🎂🍰

✨环境卫生: 9/10
✨服务态度: 9/10
✨味道: 9/10
✨性价比:9/10 ( kkday ~$620)