2020-11-02
之前食过大埔分店,已经知佢长期爆满,估唔到系大角咀呢啲无咁旺嘅区依然咁受欢迎,就算系平日夜晚 (非星期五)都系全场爆满🙈 建议想试嘅朋友最好 book 定位~青水榄辣沙甸鱼开边多士 ($68)我地拣咗呢个多士做前菜,虽然话系辣沙甸鱼,但食落都唔太辣都 ok 丫,配料质感清爽,整体口感都几丰富~冬荫公海虾阔条面 ($118)呢个系佢地嘅手工意粉系列,阔条面口感都几特别,带轻微烟韧感,好挂汁😋 冬荫公味唔系话好浓但已经足够,海虾份量都唔少,唔错~慢煮秘制烩羊膝 ($148)大爱呢个烩羊膝啊,肉质软腍,超轻易就离到骨~ 焖得几入味又唔会话好重羊膻味,连好怕羊膻味嘅朋友都话 ok ☺️ 佢嘅蔬菜仲有微微嘅甜味,好解腻~整体嚟讲食物质素都几好,系餐厅舖面无大埔分店咁大,所以枱与枱之间嘅距离都几近,刚好系一个侧身嘅身位,所以都有啲嘈😂😂
青水榄辣沙甸鱼开边多士 ($68)
冬荫公海虾阔条面 ($118)
慢煮秘制烩羊膝 ($148)