1月系一个好特别嘅月份,除咗系阿囡生日,亦系我哋嘅结婚周年纪念。上次同老公自私食「黑龙」拉面,因为真系太好食,所以一定要 encore !「黑龙」拉面 2014 年开业,仲系日本人开设嘅正宗拉面店。今次我都系食拉面,而老公就食好多人推介嘅沾面 (店入面都几多人食)。仲有 #每月限定 拉面,1月限定就系《明太子猪骨拉面》,钟意食明太子一定唔可以错过!而我就食咗 #冲绳盐味豚骨拉面,最钟意佢超浓嘅汤底,拉面仲可以拣唔同质地,我就钟意食 #软面,特别嘅就系呢个拉面有 #雪菜,估唔到又几夹㖞!老公就叫咗 #牛筋BLACK沾面 (热面),沾面系捞一束面再放落汤再食,个汤饮落有少少黑椒味。今次都有叫到好好味嘅 #牛筋饭 (细),加埋葱花,热辣辣食真心正!就好似去居酒屋饮酒,要配小食!今次就叫咗饺子、章鱼烧 & 炸鸡。三样小食一上枱就被秒杀 (小食一定要热辣辣食先好味)。1月限定,Follow 社交平台仲送 #迷你枝豆 一客添呀!上次我哋排队等开门,今次迟咗少少到,就要等位,等咗一阵就入得!食饱出嚟又大排长龙!想食一定要预啲时间排下队!峤妈都食第二次,就知道真系好食啦!

2024-01-18
午餐