2020-07-07 426 浏览
#20032020去深水埗除左喺西九龙中心入面揾野食之外,好多时我都会行去基隆街食野。苏妈. 苏妈相信好多人都听过(隔离间蕃茄师兄都好好食),佢次次都好多人排队,所以我会拎左飞之后行阵再返去就啱啱好啦。今次我已经第二次去食苏妈. 苏妈,上次试左佢啲肉骨茶。但今次晏左去想食既款已经卖晒…. 所以今次就试下佢其他野啦~ 佢同港式奶茶既味道好似,不过我觉得佢滑啲同埋茶味无咁浓。 呢个系今次第一次试,好好味啊!!! 虽然我系唔钟意食花生虾米既人,但呢煲野每样材料既味道都好平均。同埋佢系原个砂煲上枱,一路食keep住都仲系暖笠笠,食到最后仲有少少好似饭焦(银针粉焦)。😋 串烧方面,鸡牛猪各嗌左一串。肉质无咩特别,不过不失咁,但佢个沙嗲酱就几正。 呢个真系必叫,可以当甜品食xd 佢块多士好脆,啲咖央酱搽得足够。推荐👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
#20032020

[马来西亚拉茶] 佢同港式奶茶既味道好似,不过我觉得佢滑啲同埋茶味无咁浓。
马来西亚拉茶

[招牌砂煲老鼠粉(大)] 呢个系今次第一次试,好好味啊!!! 虽然我系唔钟意食花生虾米既人,但呢煲野每样材料既味道都好平均。同埋佢系原个砂煲上枱,一路食keep住都仲系暖笠笠,食到最后仲有少少好似饭焦(银针粉焦)。😋
招牌砂煲老鼠
[马拉沙嗲串烧] 串烧方面,鸡牛猪各嗌左一串。肉质无咩特别,不过不失咁,但佢个沙嗲酱就几正。
马来沙嗲串烧
[椰香咖央多士] 呢个真系必叫,可以当甜品食xd 佢块多士好脆,啲咖央酱搽得足够。推荐👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
椰香咖央多士
2020-03-20