2017-12-25 133 浏览
旧年试过圣诞大餐家人觉得抵食大赞,所以念住今年(再来一个)😂跟相熟伙记打探都有唔少熟客想订位,但公司政策唔容许。为求小朋友可以过一个开心圣诞节食吓大餐,只有提早在6:00pm前早少少去揾位其实都算系经常帮衬嘅街坊熟客,当然会先行念定食边款餐㗎喇当准时到6:00pm可以order晚餐就点咗比较实胃嘅三人餐,因为四大一小而又比较细食。手头上有三张优惠券便用咗一张(食三款免费嘅优惠)。同台嘅大人见到晚餐按先后情序上菜时,不奇然想到童年回忆。小时候被父母带去"美而廉"食圣诞大餐果种亲切感😂👍👍就系摆到满都系,都唔知食得边样好🤔🤔😊😂因为三人餐选择比较多,包括有餐汤,沙律菜,烤鸡翼(可自选酱汁),main course 各选烤鸡及牛扒。配菜唔多讲,主菜嘅烤鸡好正皮脆肉滑多汁,好入味。牛扒份量吓亲人,大到有乒乓球板咁大块。不过有点韧,好难切得断,有点败笔。轮到甜品又唔错㖞,两样都食清光因为早到可以靠窗口坐,不时见到有客人问攞位,按轮候机器,差不多有二三十人围住门口等。如果keep住有咁嘅水准,来年一定会再encore
其实都算系经常帮衬嘅街坊熟客,当然会先行念定食边款餐㗎喇

皮脆肉滑多汁,好入味。

轮到甜品又唔错㖞,两样都食清光

2017-12-24
庆祝纪念