2020-02-04
上回讲到因为OpenRice嘅食评规定每次净系可以upload 12张相,所以我依家要写埋下集嘅另外10张相👆🏽蟹膏蟹膏新鲜,有青瓜可以减轻油腻感(但系我都系钟意满满蟹膏嘅版本多啲)👆🏽葱花吞拿鱼茸新鲜,入口即溶,不过冇咩鱼味👆🏽火炙芝士三文鱼腩芝士味唔会太浓郁,唔会冚过三文鱼腩嘅味道,三文鱼腩好肥,好重油光👆🏽甜虾军舰甜虾系多嘅,系新鲜嘅,系鲜美嘅但系。。。上面𠮶pat沙律酱。。。恕我唔识欣赏👆🏽三文鱼子三文鱼子反而唔系特别好食,得个咸字,冇咩三文鱼子嘅鲜味👆🏽另一只我唔记得咗佢叫咩名嘅吞拿鱼呢个颜色原来系吞拿鱼我都吓亲,口感有啲奇怪,普通嘅吞拿鱼好食啲👆🏽雪花肥牛我觉得我张相认得佢好靓好好睇好好食,但系唔好意思,我觉得佢非常之难食平板电脑入面嘅食物相系块生嘅、充满油花嘅靓和牛,但出到嚟毫无生命力,变咗好鞋口嘅烧和牛(我几时先学识寿司店入面嘅牛通常都会中伏呢一件事)👆🏽三文鱼子配三文鱼腩一个亲子丼嘅概念( ? )本身三文鱼子得个咸字其实唔好食,但系配埋好肥嘅三文鱼腩,又有种中和嘅感觉,都几好👆🏽奶茶卡达拉娜Menu入面有普通嘅卡达拉娜,奶茶味系期间限定嘅,边度有女人可以抗拒期间限定嘅
蟹膏
吞拿鱼茸
新鲜,入口即溶,不过冇咩鱼味
火炙芝士三文鱼
👆🏽火炙芝士三文鱼腩
甜虾军舰
👆🏽甜虾军舰
甜虾系多嘅,系新鲜嘅,系鲜美嘅
但系。。。上面𠮶pat沙律酱。。。恕我唔识欣赏
三文鱼子
三文鱼子反而唔系特别好食,得个咸字,冇咩三文鱼子嘅鲜味
另一只吞拿鱼。。。
👆🏽另一只我唔记得咗佢叫咩名嘅吞拿鱼
雪花和牛
👆🏽雪花肥牛
三文鱼子配三文鱼腩
奶茶卡达拉娜
👆🏽奶茶卡达拉娜
Menu入面有普通嘅卡达拉娜,奶茶味系期间限定嘅,边度有女人可以抗拒期间限定嘅甜品先?
好似鹅肝酱咁样顺滑嘅口感同埋软硬度,上面嘅焦糖烤得啱啱好,有少少嘅苦味而下面充满浓郁奶茶味,香甜软滑,叫10个都食得落呀
千层蛋糕
不过不失嘅千层蛋糕,胜在佢嘅忌廉唔会太甜,但系有种几香浓嘅牛奶香不过一件就够,唔会想食多几件
最近病菌周围走,大家都觉得出街好危险寿司郎攞筹嘅counter同埋俾钱嘅收银枱都有两支大大嘅酒精俾大家消毒,大家记得食嘢之前同埋食完野之后都要清洁双手啊