餐厅: 魚一壽司 (教育路)
资讯:

2019-02-19 130 浏览
第一次(差不多成年前)黎食系叫的「自由丼」,即系自选丼嘅材料,觉得抵食,今次再黎就试下点寿司。午餐系有set 嘅,但专程黎到,都系想叫啲自己钟意嘅。两个女仔,点左以下嘅食物:水母刺身 $58活赤贝刺身 $68水母系会另外俾一碟酸酸嘅汁我哋点嘅,咬落好似系鸡软骨嘅清爽版,啖啖都「sok sok」声。活赤贝系好新鲜,连啲群边都俾埋你,哩款都系走清爽嘅路线。like! 芥辣八爪鱼军舰 $10 (两件)去食寿司,我都必点哩个。相比其他寿司店,佢嘅八爪鱼系有明显嘅wasabi 味。上枱即食,但个紫菜都已经「林」左。(寿司名同价钱,可睇下面嘅bill)寿司嘅饭系细细旧嘅,所以第一转叫左上面嘅,有啲唔够食,追加左下面嘅:炸鸡软骨粒 $45味道清清地,唔系超咸𠮶只。虽然有铺左牛油纸喺底,但都明显有一堆油喺下面。同人share 系可以接受嘅。牛油果软壳蟹卷 $38我哋两个都麻麻地蛋黄酱,如果知有咁多,应该会走左佢。味道ok,但哩个组合,牛油果味唔太突岀。本来就想食刺身版嘅带子,点知「帆立贝寿司」$10两件系指熟嘅带子。所以第二转就叫返「北海道生带子寿司」$10一件𠮶只。系心目中,肥美新鲜嘅味道。想食边一

水母、活赤贝刺身

水母刺身 $58
活赤贝刺身 $68

芥辣八爪鱼军舰 $10 (两件)

(寿司名同价钱,可睇下面嘅bill)

炸鸡软骨粒 $45

牛油果软壳蟹卷 $38

想食边一款,大家记得睇清楚先点丫!

大家可以凭单对照寿司,费事逐样逐样打。
2019-02-19
水母、活赤贝刺身