2024-01-06
上个月又同D朋友去无二三食晚饭,我地之前都黎食过三次,都开始变成呢度既熟客,主要系钟意呢度D野食整得好好味,价钱又合理,环境亦都舒舒服服~餐厅氛围偏向"和洋风",今次临近圣诞去仲多咗D圣诞布置!今次发现餐牌吸睛咗,款式比之前丰富咗~ 餐牌入面有分唔同种类既食物,例如沙律/冷盘/炸物/煮物/铁板/烧物/麻糬堡/乌冬/饭类/甜品 等等。。最开心见到喺炸物入面加咗我至钟意既海苔鱿鱼须!第一样见到即嗌既就系海苔鱿鱼须, 份量都几大兜!炸得好香脆,脆浆入面满满既海苔碎包住弹牙既鱿鱼须,食到停唔到口。。之后煮物就拣咗鳗鱼玉子烧,呢款都系新菜式~份量亦都几大份,厚厚既蛋卷包住唔少鳗鱼喺入面,咬落去口感好嫩滑,蛋香味浓郁兼带有微微甜味,再配合埋鳗鱼同埋甜甜地既鳗鱼酱汁一齐食 味道好夹!铁板就拣个铁板洋葱豚肉,上菜时香气扑鼻,豚肉同洋葱都相当多,豚肉口感软滑,再夹埋洋葱既香甜同埋D酱汁一齐食,如果有埋碗白饭就正喇食落口仲夹杂D爽脆既甘荀丝,令口感更加丰富咗~跟住烧物就要咗蒜香味噌烤茄子,除咗闻到好香之外 卖相都好吸引,茄子烤到软绵绵既质感,蒜香味噌味够浓郁,好惹味!仲叫咗个和风炒饭,呢个又系新加既菜式~
餐厅氛围偏向"和洋风",今次临近圣诞去仲多咗D圣诞布置!
海苔鱿鱼须
鳗鱼玉子烧
铁板洋葱豚肉
蒜香味噌烤茄子
和风炒饭
我地今次就饮咗榛子朱古力,无花果洛神花漾 同埋 荔枝玫瑰梳打~三杯都系又靓又好饮!杯朱古力好香浓,餐牌上面写系用VALRHONA 100%,google咗原来系法国高质既朱古力品牌~另外两杯饮落都好清爽而且甜度岩岩好!
榛子朱古力
无花果洛神花漾